Marina Lazure

Marina Lazure

Hotel i marina Lazure nalazi se u Meljinama, oko 2 km istočno od Herceg Novog, odakle se pruža izuzetan pogled na ulaz u Bokokotorski zaljev. Kompanija Imperio Holding Ltd, iza koje stoje ruski investitori, preuzeli su zadatak rekonstrukcije starog Lazareta – zgrade srednjovjekovne pomorske karantene, te uređenja malog komunalnog pristaništa ispred Lazareta. Tijekom razvoja projekta, investitor je svakako sačuvao izvorni izgled i arhitekturu ovog izuzetnog povijesnog kompleksa, te ga unaprijedio u izuzetan ugostiteljski objekt najviše kategorije. Mala lučica i lukobran, zaštićeni su spomenici kulture i sačuvani su u izvornom obliku, a oko same lučiće investitor je oformio novu marinu sa 220 vezova zaštićenu novim kamenim lukobranom. Usuglašavanje sa zahtjevima restauratora i pomorskog dobra, te zahtjevnost gradnje samog lukobrana odužili su dovršetak marine gotovo do konca 2019, a punu funkciju marina ima početkom 2020. godine.
Tijekom razvoja projekta, Marinetek je u nekoliko faza pratio izmjene samog projekta, te isporučio ukupno 33 Heavy Duty pontona, širina 2,7 m, 3 m i 4 m, za formiranje 7 unutrašnjih gatova, te 4 valobranska elementa širine 5 metara za dodatnu zaštitu ulaza u akvatorij marine. Unutrašnji gatovi su sidreni lancima, a vanjski gat širine 4 metra predviđen za najveća plovila duljine do 30 metara, kao i plutajući valobran su sidreni Seaflex elementima. Za sidrenje jahti predviđen je standardni četverovez.

Karakteristike

Naziv projekta: Marina Lazure
Lokacija: Crna Gora
Investitor: Imperio Holdings Limited
Radovi: Gradnja i instalacija plutajućih pontona
Budget: 8.2 MKn
Godina dovršenja: Početak projekta – 1. faza 2014,  završetak 2. faze 2019. godine.
Proizvodi: Marinetek plutajući pontoni M2700HD, M4300HD, M3300HD, valobrani M5316BRK

U blizini kompleksa Lazure grade se izuzetno veliki turistički resorti Porto Montenegro u Tivtu i Portonovi u Kumboru, koji svojom veličinom i luksuzom znatno nadmašuju Lazure. Međutim, izuzetno lijepo obnovljen i uređen kompleks srednjevjekovnog Lazareta sa atraktivnim wellness centrom i bazenima, te atraktivnom, gotovo boutique marinom, zasigurno će naći svoje stalne korisnike i mjesto na novoj nautičkoj karti Crne Gore.

„Valobran u suštini je mala planina, čija većina je pod vodom. Širina našeg mula na dnu je oko 45 metara, a dubina u ovom dijelu akvatorija je od 8 do 13 metara. Dno prekriva izuzetno debeo sloj mulja, tako da su izvršeni vrlo zahtjevni i komplicirani radovi. Na sličan način je građen i lukobran – mulo na Škveru, koji je jedna od najvećih atrakcija Herceg Novog. Nadam se da će i naša luka-marina, vremenom to postati“ – Ana Martynova, direktorica Imperio Holdinga.

Novosti

Global Marine Business Advisors imenuje Boris Miškić-a za novog GMBA savjetnika u Hrvatskoj

Global Marine Business Advisors imenuje Boris Miškić-a za novog GMBA savjetnika u Hrvatskoj

06.07.2021. - Global Marine Business Advisors skupina je od 19 stručnjaka za pomorsku industriju, smještenih na pet kontinenata i osamnaest zemalja ...
Marinetek pontoni za Flisvos marinu u Grčkoj

Marinetek pontoni za Flisvos marinu u Grčkoj

Mali, ali vrlo simpatičan projekt isporučen je jednoj od najpoznatijih nautičkih marina u Grčkoj, marini Flisvos u atenskom Palaio Faliro. Pristanište dugo 18 metara, koje se sastoji od dva betonska plutajuća pontona, kraće je od
Isporuka pontona za marinu Trget

Isporuka pontona za marinu Trget

03.05.2021. - Otprema pontona za Gardens Yacht marinu na Malti
Otprema pontona za Gardens Yacht marinu na Malti

Otprema pontona za Gardens Yacht marinu na Malti

03.05.2021. - Otprema pontona za Gardens Yacht marinu na Malti
Potpisan Ugovor o dobavi i montaži plutajućih gatova u Športskoj luci Brigi-Lokvice

Potpisan Ugovor o dobavi i montaži plutajućih gatova u Športskoj luci Brigi-Lokvice

01.03.2021. – Potpisan Ugovor o dobavi i montaži plutajućih gatova u Športskoj luci Brigi-Lokvice
Dotegljeni valobranski pontoni za projekt komunalne luke “Porto UŠ”

Dotegljeni valobranski pontoni za projekt komunalne luke “Porto UŠ”

Dana 03.09. uspješno je dotegljen valobranski gat duljine 100 m za projekt komunalne luke na Korčuli. Tegljenje je trajalo cca 20 sati te su pontoni uspješno privezani

Drugi o nama

Mario Geić
Mario Geić Direktor, Servisni Centar Trogir
Marinetek je svoj zadatak ispunio savjesno, kvalitetno, i u zadanim rokovima.

Servisni centar Trogir razvija se sa ciljem da postane jedan od najkvalitetnijih nautičkih centara na Jadranu, a za takav zadatak upućeni smo na nabavu najkvalitetnije opreme i suradnju sa najboljim izvođačima. Tijekom gradnje prve faze Marine Trogir, 2014, odlučili smo se za dobavu i instalaciju Marinetek plutajučih pontona i valobrana, za formiranje prvih 6 plutajučih gatova za prihvat jahti. Marinetek je svoj zadatak ispunio savjesno, kvalitetno, i u zadanim rokovima. Kao potvrda navedenog, upravo smo za gradnju druge faze, potpisali novi ugovor sa Marinetekom za dobavu i instalaciju nove opreme i gatova….

Skip to content