Skip to content

Marinetek i Water Revolution postali partneri u promicanju održivosti

Marinetek, vodeći proizvođač pontona i plutajućih rješenja, postao je partner sa Zakladom Water Revolution kako bi ubrzao svoje napore u održivosti i smanjio utjecaj svojih proizvoda na okoliš. Ovo partnerstvo predstavlja značajan korak naprijed u Marinetekovom predanosti održivosti i usklađuje se s njegovom vizijom stvaranja pozitivnog utjecaja na planet.

Water revolution zaklada je nizozemska neprofitna organizacija posvećena promicanju održivosti u industriji superjahti kroz inovacije i suradnju. S fokusom na neutraliziranje ekološkog otiska industrije i očuvanje svjetskih oceana, Zaklada za revoluciju vode je vrijedan partner za Marinetek u potrazi za svojim vlastitim ciljevima održivosti.

Marinetek je prvi dobavljač pontona i plutajućih rješenja koji je partner s ovom Fondacijom. Naš prvi cilj u ovom partnerstvu je ubrzati naše istraživačke projekte kako bismo smanjili emisije CO2 naših betonskih pontona – kako u materijalima koje koristimo, tako i u proizvodnim metodama i korištenoj energiji.

Dugoročni cilj partnerstva sa Zakladom Water Revolution je traženje rješenja za zdrave oceane koji su od vitalnog značaja za dobrobit planeta. To će uključivati studije o tome kako graditi marine s plutajućim pontonima i molovima s minimalnim utjecajem na morsko okruženje i nadamo se čak i s pozitivnim učincima na morsku bioraznolikost.

U našim trenutnim projektima održivosti, nastojimo smanjiti emisije CO2 povezane s našim betonskim pontonima tražeći načine za zamjenu cementa koji se koristi u betonu i pocinčanog čelika koji se koristi u armaturi pontona. Također mijenjamo svjetla u našim objektima u LED kako bismo smanjili potrošnju električne energije i prešli na zelene izvore energije kako bismo dodatno smanjili naš ugljični otisak.

Saznajte više o Zakladi Water Revolution : https://waterrevolutionfoundation.org

AKTUALNI PROJEKTI
PONTONSKI ELEMENTI
Bill-Green
The finished product is a tribute to all concerned...and it is a great point of reference for Marinetek.
Bill Green
Technical & Projects Director
Camper & Nicholsons Marinas Ltd
doris-perucic
For many years ACI Club has reliable partner in MARINETEK NCP and their „know-how“ – „float-how“ approach is always assurance to have the best solutions, technology and quality possible.
Doris Peručić
Member of the board – CEO
ACI d.d.
Sven-Delić-1024x682
Marinetek NCP delivered in extremely short term of 4 months 4 new pontoons to marina Agana that offer safety, stability and commodity to our clients. We are utterly satisfied with their services, competence and efficiency.
Sven Delić
Član uprave
JAHTING SPORT AGANA d.o.o
goran-raznjevic-2
U Marinetek NCP dobili smo prije svega partnera uz čiju će podršku, znanje i iskustvo Marina Kornati i Ilirija d.d. nadalje ostati jedna od tri vodeće nautičke luke na Jadranu, ali dodatno obogaćena i modernizirana implementacijom najboljih postojećih tehničkih rješenja.
Goran Ražnjević
Predsjednik uprave
Ilirija d.d.

TREBATE POMOĆ?

Obratite nam se s povjerenjem.

Skip to content