Skip to content

Održavanje i modernizacija

Održavanje i modernizacija

Najvažniji proizvod tvrtke Marinetek Adriatic, betonski kontinuirani plutajući ponton, u principu ne traži nikakvo potrebno održavanje. Beton je rađen po posebnoj recepturi, i u skladu sa Europskom normom EU 206-1 ima projektni vijek trajanja 50 godina. Svi metalni dijelovi su zaštićeni od korozije, adekvatnom metodom vruće galvanizacije, ili su od nerđajućeg čelika. Održavanje pontona svodi se na periodični pregled spojeva koji na valovima izloženim lokacijama mogu olabaviti, te ih je potrebno pritegnuti.

Najveću pažnju ukupnoj instalaciji potrebno je posvetiti periodičnoj kontroli sidrenih sustava. Ukoliko su izvedeni od tradicionalnih lančanica i betonskih blokova, ove sustave koji su podložni koroziji nužno je češće provjeravati i po potrebi zamijeniti. Zakonska obaveza upravitelja marina je kontrola sidrenih sustava pod nadzorom Hrvatskog registra brodova, i obnova Svjedodžbe o sigurnosti plutajućeg objekta, nakon perioda od pet godina.

8-puknut-spoj-između-pontona-T-spoj-gat-28-puknut-spoj-između-pontona-T-spoj-gat-2
11-oštečena-bitva-i-rub-pontona11-oštečena-bitva-i-rub-pontona
oštečena-bitva-vezana-za-drugu-stranu-oštečenog-pontonaoštečena-bitva-vezana-za-drugu-stranu-oštečenog-pontona
ACI-marina-Cres-servisni-ormarićACI-marina-Cres-servisni-ormarić
pontonski-gat-stari-u-cresu-sa-mostom-3-convertedpontonski-gat-stari-u-cresu-sa-mostom-3-converted
ACI-Cres-novi-pontonski-gat-convertedACI-Cres-novi-pontonski-gat-converted
ACI-Trogir-prije-rekonstrukcije-2010ACI-Trogir-prije-rekonstrukcije-2010
ACI-Trogir-nakon-rekonstrukcije-2010-convertedACI-Trogir-nakon-rekonstrukcije-2010-converted

Nakon određenog perioda, kao odgovor na neumitno starenje opreme ali i na zahtjeve korisnika, nužna je djelomična ili sveukupna rekonstrukcija pontonskih sustava. Marinetek vam svojim kapacitetima i najnovijim tehnološkim rješenjima može pomoći ne samo pri zamjeni dijela opreme, već i znatno unaprijediti kvalitetu opreme i sustava u vašoj marini, te je podići na znatno veći nivo.
Marinetek Adriatic je sa uspjehom izvršio rekonstrukcije u nekoliko marina, prvenstveno ACI marina u Skradinu, Pomeru, Trogiru, Supetarskoj Dragi, i Cresu. Posebno u ACI marini Skradin korištena su najnovija tehnološka rješenja, čime je znatno povećana ne samo razina usluge, veći i sam kapacitet marine te omjer veličina plovila na vezu.

NOVOSTI
PONTONSKI ELEMENTI
Bill-Green
The finished product is a tribute to all concerned...and it is a great point of reference for Marinetek.
Bill Green
Technical & Projects Director
Camper & Nicholsons Marinas Ltd
doris-perucic
For many years ACI Club has reliable partner in MARINETEK NCP and their „know-how“ – „float-how“ approach is always assurance to have the best solutions, technology and quality possible.
Doris Peručić
Member of the board – CEO
ACI d.d.
Sven-Delić-1024x682
Marinetek NCP delivered in extremely short term of 4 months 4 new pontoons to marina Agana that offer safety, stability and commodity to our clients. We are utterly satisfied with their services, competence and efficiency.
Sven Delić
Član uprave
JAHTING SPORT AGANA d.o.o
goran-raznjevic-2
U Marinetek NCP dobili smo prije svega partnera uz čiju će podršku, znanje i iskustvo Marina Kornati i Ilirija d.d. nadalje ostati jedna od tri vodeće nautičke luke na Jadranu, ali dodatno obogaćena i modernizirana implementacijom najboljih postojećih tehničkih rješenja.
Goran Ražnjević
Predsjednik uprave
Ilirija d.d.

TREBATE POMOĆ?

Obratite nam se s povjerenjem.

Skip to content