Skip to content

Savjetovanje i projektiranje

Savjetovanje i projektiranje

Od samog početka djelovanja Marineteka u Hrvatskoj, vrlo brzo smo došli do zaključka da je za potpunu uslugu investitoru potrebno ponuditi nešto više od samog betonskog pontona ili komada opreme. Činjenica jeste da u Hrvatskoj ima vrlo malo profiliranih konzultantskih ili projektantskih kuća koje mogu klijentima ponuditi odgovarajući projekt, pravilno izbalansiran prema potrebama investitora, odnosno prema samoj zadanoj lokaciji.

Na konačan izgled marine ili privezišta utječe jako mnogo faktora: prednosti i nedostatci same mikrolokacije, profil klijenata kojem se želi ponuditi siguran privez, infrastruktura, i to ne samo kao mogućnosti dobave potrebne količine vode ili električne energije, već turistička infrastruktura, hotelska ili gastronomska ponuda koja okružuje lokaciju…. Ne manje bitni su podaci o zaštićenosti od vremenskih prilika, tijekom cijele godine. Trendovi na tržištu plovila, da li se traže manji ili veći brodovi, jedrilice ili motorne jahte… Razvijenost, odnosno mogućnost razvoja chartera na području… Zakonska regulativa, odnosno birokratske zapreke, ali i pozitivne pravne norme koje utječu na razvoj projekta.

Sve su to bitne i manje bitne činjenice koje sigurno utječu na ekonomsku isplativost projekta, odnosno poslovni plan investitora, a što bi svakako trebalo utjecati i na sam koncept, odnosno projekt buduće marine. I sve bi ove činjenice, zajedno sa vizijom investitora, trebalo uzeti u obzir pri projektiranju od samog idejnog rješenja marine pa do najsitnijih detalja, odnosno izgleda bitve ili pristupnog mostića na gat.

hydrodomhydrodom
Skradin-overpass-bridgeSkradin-overpass-bridge
Porto-Palermo-marinaPorto-Palermo-marina
hidroavionsko-pristanište-Jelsahidroavionsko-pristanište-Jelsa
Aci-Vrboska-aerial-spoj-3-pontonaAci-Vrboska-aerial-spoj-3-pontona
Certificat-za-Marinetek-i-Seaflex2Certificat-za-Marinetek-i-Seaflex2

Imali smo sreću da od samog početka Marinetek u Hrvatskoj vodi iskusan tim stručnih ljudi, sa velikim iskustvom u gradnji i upravljanju marinama, upravljanju plovilima i charter flotama, tako da smo u mogućnosti pružiti potpuni i utemeljeni savjet našim klijentima, vezan uz razvoj njihovog projekta. Jednako tako, putem Marinetek grupacije, odnosno mreže korisnika, distributera, proizvođača i projektanata, u mogućnosti smo pratiti trendove u razvoju tehnologija iz cijeloga Svijeta.
U stalnom smo kontaktu i sa većinom neovisnih projektantskih ureda koji su u određenoj mjeri orijentirani na projekte vezane uz more. I naposljetku, iza nas je gotovo desetljeće nagomilanog iskustva i odrađenih projekata, koji nam mogu pomoći pri iznalaženju najadekvatnijeg rješenja za svakog klijenta.
Krilatice usvojene i od naših kolega iz Marinetek Grupe, „one stop shop“, ili „više od površine“ svakako najbolje opisuju našu viziju razvoja i djelovanja na ovim prostorima.

Marinetek Adriatic je certificirani proizvođač opreme, i djeluje u skladu sa okružnicama, i pod stalnim nadzorom Hrvatskog Registra Brodova, odnosno IACS – međunarodnog udruženja registara brodova i klasifikacijskih društava. Projektiranje, kalkulacije, opremanje, i izvođenje, izvode se u skladu sa British StandardsCode of practice for Maritime structures.

Skip to content