Skip to content

Proizvodnja

Proizvodnja

Proizvodnja tvrtke Marinetek odvija se u zatvorenom prostoru, koji uz postojeću operativu ima proizvodni kapacitet od oko 300 betonskih pontona godišnje. Svojim proizvodnim programom zadovoljavamo potrebe za kvalitetnom rekonstrukcijom postojećih marina, a modernim tehnološkim rješenjima i potrebe za izgradnjom novih kapaciteta. Marinetek pontoni ekološki su izuzetno prihvatljivi, a cijena transporta i instalacija uvelike je smanjena radi proizvodnje gotovo na licu mjesta.
Betonski pontoni se rade od specijalnog betona armiranog vruće galvaniziranim ili nehrđajućim čelikom, te imaju 50 godišnju trajnost u nepovoljnom klimatskom okruženju. Pontoni i valobranski gatovi različitih dimenzija u ovoj tvrtki rade se za hrvatsko tržište, ali i brojne kupce iz Turske, Italije, Bugarske, Crne Gore, Cipra, Malte itd.

gradnja-pontonagradnja-pontona
SLANO-5B-01-6mSLANO-5B-01-6m
armatura-i-servisne-cijevi-u-pontonuarmatura-i-servisne-cijevi-u-pontonu
armiranje-HD-pontonaarmiranje-HD-pontona
diploma-za-najkvalitetnije-pontone-u-grupacijidiploma-za-najkvalitetnije-pontone-u-grupaciji
valobranski-pontoni-na-skladištuvalobranski-pontoni-na-skladištu
proizvodnjaproizvodnja
superyacht-ponton-6-metara-za-Monacosuperyacht-ponton-6-metara-za-Monaco
U-proizvodnji-nesmije-biti-zastoja-kapaciteti-su-prebukirani-narudžbamaU-proizvodnji-nesmije-biti-zastoja-kapaciteti-su-prebukirani-narudžbama
premier-ponton-sa-servisnim-kanalima-i-cijevimapremier-ponton-sa-servisnim-kanalima-i-cijevima

Marinetek je tijekom 2009. i 2010. godine proširio paletu svojih proizvoda na novu generaciju pontonskih elemenata Premier i mega pontone Concours koji su se do sada proizvodili samo u marinetekovom pogonu u Dubaiju. Mega pontoni su dužine 20 m, širine 6 m, težine 60 t, a prvi naručitelj ovog izuzetnog proizvoda je vjerojatno najprestižnija marina za megajahte na Mediteranu – Port Hercules u Monacu.

Marinetek pontoni se proizvode najmodernijim metodama, od visokokvalitetnih materijala i po standardima kvalitete ISO 9001 i ISO 14001, a kao proizvodi su odobreni i od mnogih drugih klasifikacijskih društava, finskog SFS, Det Norske Veritas, poljskog Revestr Statkon i ruskog GOST, i naravno, Hrvatskog registra brodova.

Osim u Šibeniku, Marinetek pontoni proizvode se u Latviji, Portugalu, Dubaiu, SAD, Rusiji, Švedskoj i naravno u Finskoj, no pontoni koje proizvodi Marinetek iz Šibenika 2008. godine proglašeni su najkvalitetnijim pontonima unutar grupacije.
U sklopu finskog Marineteka djeluje i Marinetek Housing, specijalizirana tvrtka za proizvodnju plutajućih stambenih i uredskih prostora, od manjih bungalova do luksuznih stambenih kuća.

U proizvodnji kuća na pontonima koriste se najkvalitetniji kompozitni materijali, u potpunosti otporni na led, vlagu i valove, a objekti se isporučuju po sistemu „ključ u ruke“, s ugrađenim instalacijama i namještajem koji naručitelj može izabrati iz široke palete renomiranih svjetskih proizvođača.

Skip to content