Skip to content

Marinetek ojačao menadžerski tim s tri imenovanja

Marinetek je ojačao svoju poziciju šireći svoju globalnu prisutnost ulaganjem u ključne ljude i pozicije u Grupi kako bi se ubrzali procesi i proširila baza kupaca.

“Marinetek je na uzlaznoj putanji, a kako bismo dodatno ubrzali rast i provedbu strategije, izvršili smo reorganizaciju i nova imenovanja u menadžerskom timu”, rekao je Santeri Suoranta, izvršni direktor Marinetek Group.

“Marinetek je već globalni lider u tehnologiji betonskih pontona i premium dizajnu marina, a uz našu opsežnu organizaciju u svijetu imamo prostora za rast i na domaćim i na odabranim novim tržištima. Ova nova imenovanja ojačat će Marinetek, povećat će Marinetekovu inženjersku snagu i podržati strategiju rasta.”

Da bi podržao strategiju rasta, Marinetek je imenovao sljedeće nove članove svog menadžerskog tima.

Valtteri Vauramo imenovan je za direktora uprave Marinetek Finlanda u listopadu 2023.

U svojoj novoj ulozi Valtteri zamjenjuje Markku Rantanena. Markku je jedan od dva osnivača Marineteka i u tvrtki radi gotovo 30 godina. Markku nastavlja raditi u Marinetek Finlandu kao direktor, usredotočujući se na projekte marina i prodaju na domaćem tržištu u Finskoj, kao i na velike izvozne projekte.

“Drago mi je preuzeti kormilo Marinetek Finlanda jer je tvrtka u izvrsnom stanju, zahvaljujući Markkuovom izvrsnom radu i drago mi je i što ću nastaviti raditi s njime”, rekao je Vauramo.

Valtteri je vrlo iskusan stručnjak za sektor razvoja marina. Radio je u Marineteku na raznim pozicijama više od deset godina, a posljednje je vrijeme bio direktor za Srednju i Sjevernu Europu. Radio je i više od desetljeća u industriji gradnje marina na Bliskom istoku i u Australiji.

Jukka Tukia imenovan je na mjesto CFO Marinetek Grupe i član je Menadžerskog tima Grupe.

Započeo je svoj mandat 25. rujna 2023. godine. Tukia dolazi u Marinetek iz tvrtke Niemi Palvelut Oy gdje je radio kao CFO.

Jukka je diplomirao ekonomiju pri Helsinki Sveučilištu za ekonomiju i poslovnu administraciju i ima veliko iskustvo u više industrija. Ima 10 godina iskustva u savjetovanju o spajanjima i preuzimanjima (M&A) u tvrtkama KPMG-u i Ernst & Young (EY) te više od 12 godina iskustva na poziciji direktora financija, direktora ljudskih resursa i poslovnog kontrolora u maloprodaji, logistici i građevinarstvu u Finskoj.

“Drago mi je da je Jukka s nama. Ima veliko iskustvo u kupnjama i spajanju tvrtki, razvoju poslovne kontrole i strukturiranih procesa. Napredak naših financijskih procesa i alata ključan je za poboljšanje manevarske sposobnosti i upravljanja našim operacijama”, izjavio je Santeri Suoranta, izvršni direktor Marinetek Groupa.

“Oduševljen sam što se pridružujem Marineteku, koji je istinski globalni lider u industriji marina i ima snažnu prisutnost na svim kontinentima na kojima posluje. Iskustvo Marineteka u izgradnji dugovječnih marina s visokim performansama i razvoj pontonske tehnologije je izvrsno. Radujem se radu u okruženju projektnog poslovanja i radujem se što ću biti dio Marinetekova rasta”, rekao je Tukia.

Jussi Boman imenovan je direktorom inženjeringa Marinetek Grupe i članom Uprave Grupe. Na ovu je poziciju stupio 11. rujna 2023.

Jussi ima diplomu inženjera strojarstva i iskusan je dizajner proizvoda. Jussi nije nova osoba u Marineteku gdje radio gotovo deset godina u raznim inženjerskim ulogama, a posljednje dvije godine u tvrtki Metso radio je na poziciji menadžera inženjeringa.

”Tijekom svoje karijere dizajnirao sam marine, pontone i dodatke te su mi vrlo poznati. Posljednje dvije godine u tvrtki Metso, gdje sam radio na tehnologiji prerade , bile su vrlo zanimljive i edukativne. Uvjeren sam da će iskustvo biti korisno i u Marineteku”, kaže Boman.

U ulozi direktora inženjeringa, Jussi nasljeduje Henrija Markusa koji je imenovan tehničkim direktorom Marinetek Grupe.

nova_upravanova_uprava
vallterivallteri
jukkajukka
jussijussi
AKTUALNI PROJEKTI
PONTONSKI ELEMENTI
Bill-Green
The finished product is a tribute to all concerned...and it is a great point of reference for Marinetek.
Bill Green
Technical & Projects Director
Camper & Nicholsons Marinas Ltd
doris-perucic
For many years ACI Club has reliable partner in MARINETEK NCP and their „know-how“ – „float-how“ approach is always assurance to have the best solutions, technology and quality possible.
Doris Peručić
Member of the board – CEO
ACI d.d.
Sven-Delić-1024x682
Marinetek NCP delivered in extremely short term of 4 months 4 new pontoons to marina Agana that offer safety, stability and commodity to our clients. We are utterly satisfied with their services, competence and efficiency.
Sven Delić
Član uprave
JAHTING SPORT AGANA d.o.o
goran-raznjevic-2
U Marinetek NCP dobili smo prije svega partnera uz čiju će podršku, znanje i iskustvo Marina Kornati i Ilirija d.d. nadalje ostati jedna od tri vodeće nautičke luke na Jadranu, ali dodatno obogaćena i modernizirana implementacijom najboljih postojećih tehničkih rješenja.
Goran Ražnjević
Predsjednik uprave
Ilirija d.d.

TREBATE POMOĆ?

Obratite nam se s povjerenjem.

Skip to content