Skip to content

Malteški arhipelag, u samom središtu Mediterana, točnije južno od Sicilije i sjeverno od Afrike, sastoji se od nekoliko otoka i otočića, od kojih su tri naseljena: Malta, Gozo i Comino. Otok Malta je, naravno, najveći od njih a s obzirom na svoj geografski položaj u srcu Sredozemlja nije iznenađujuće što je postala destinacija s jako razvijenim nautičkim turizmom. S vremenom Malta je postala odredište za sve koji se kreću kroz Sueski kanal, a stalno je pristajalište i za sva kružna putovanja u mediteranskom akvatoriju. Marinetek je još davne 2003. godine sagradio najveću marinu u glavnom gradu Valetti – Grand Harbour Marina, a nedavno i marinu u servisnom centru Kalkara što čini značajne reference za sve buduće projekte izgradnje ili rekonstrukcije marina na tom otoku. Unatoč novonastaloj situaciji s pandemijom corona virusa, u travnju ove godine uspješno su isporučeni pontoni s pripadajućom opremom za novu marinu, Gardens Yacht Marina Malta.

Riječ je o projektu izgradnje nove marine na mjestu starog privezišta uz obalu. Dosadašnji način privezivanja je bio za svega desetak plovila do 25 m dužine i tridesetak plovila manjih od 20 m. Prema zahtjevima investitora Gardens Marina ltd predloženim proširenjem marine postigla se bolja organiziranost prihvata plovila i razmještaj vezova na pontonima s ciljem povećanja kapaciteta. Shodno tome, marina sada broji ukupno 97 vezova od čega 18 za plovila od 30 m, 20 mjesta za plovila od 25 m, 40 mjesta za plovila od 15 m, 18 mjesta za plovila od 12 m i jedno mjesto za plovilo od 45 – 50 m.

Isporučeno je 6 valobranskih pontona tipa M3820BRS za gat ukupne duljine 120 m, pristupni most dimenzija 1,8 x 6 m, sidreni materijal za sidrenje gata i mooringa, i dodatna pripadajuća oprema.

gardens-yacht-marina4gardens-yacht-marina4
gardens-yacht-marina3gardens-yacht-marina3
gardens-yacht-marina5gardens-yacht-marina5
gardens-yacht-marina6gardens-yacht-marina6
gardens-yacht-marina7gardens-yacht-marina7
gardens-yacht-marina8gardens-yacht-marina8
gardens-yacht-marina9gardens-yacht-marina9
gardens-yacht-marina10gardens-yacht-marina10
gardens-yacht-marina11gardens-yacht-marina11
gardens-yacht-marina12gardens-yacht-marina12
gardens-yacht-marina13gardens-yacht-marina13

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Naziv projekta:
Gardens Yacht Marina Malta
Lokacija:
Gzira, Malta
Investitor:
Gardens Marina ltd
Kapacitet marine:
97 vezova od čega 18 za plovila od 30 m, 20 mjesta za plovila od 25 m, 40 mjesta za plovila od 15 m, 18 mjesta za plovila od 12 m i jedno mjesto za plovilo od 45 – 50 m.
Radovi:
Proizvodnja i isporuka 6 valobranskih pontona
Budget:
300.000 €
Godina dovršenja:
2020.
Proizvodi:
valobranski pontoni M3820BRS, pristupni most dimenzija 1,8×6 m

Ukupna vrijednost ovog projekta je 300.000 € a radi se o prvoj fazi izrade lučice za koju se u skoroj budućnosti planira instalirati dodatno još dva gata. Konačno s trećom i četvrtom fazom pristupilo bi se uređenju obalnog područja marine koji će po dovršetku u potpunosti biti prilagođen pješacima i biciklistima.

Skip to content