Skip to content

Jaffa Port, Izrael

Početkom 2019. Državna ustanova za razvoj i upravljanje obalnim pojasem grada Tel Aviva – tvrtka Atarim Tel Aviv Yafo coastline oglasila je novi natječaj za prvu fazu rekonstrukcije jedne od najstarijih gradskih luka na Mediteranu, stare luke Jaffa. Nakon dužih pregovora projekt rekonstrukcije dodijeljen je Marineteku i Mer Terre, izraelskoj kompaniji za izvođenje pomorskih radova. U sklopu radova, Mer Terre će izvoditi uklanjanje starih fiksnih i plutajućeg gata, obnovu obale i produbljivanje akvatorija, a Marinetek će za ovu priliku proizvesti i isporučiti plutajuće pontone i opremu za formiranje novog gata u luci.

Investitor se kroz posebnu analizu tijekom vrednovanja ponuda odlučio za najadekvatnije tehničko rješenje, pri čemu konačna cijena nije bila presudna. Marinetek će za ovaj projekt isporučiti standardne Heavy Duty pontone, širine 2,7m i duljine 15m, opremljene gumenim odbojnicima i bitvama on nehrđajućeg čelika, a dno pontona će biti dodatno zaštićeno poliuretanskim premazima. Isporuka i transport pontona za Izrael započeo je u veljači, a konačna instalacija očekuje se tijekom travnja i svibnja 2020.

Port_of_Jaffa11Port_of_Jaffa11
jaffa-pripremajaffa-priprema
jaffa-priprema-1jaffa-priprema-1
jaffa-port-3jaffa-port-3
jaffa-port-2jaffa-port-2

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Naziv projekta:
Jaffa port, Izrael
Lokacija:
Izrael
Investitor:
Atarim Tel Aviv Yafo coastline
Radovi:
Gradnja 5 Heavy Duty plutajućih pontona s pripadajućom opremom
Budget:
67.000 €
Godina dovršenja:
veljača 2020.
Proizvodi:
Marinetek Heavy Duty pontoni tip M2715

Jaffa port se smatra jednim od najstarijih luka na svijetu. Luka je naseljena i u stalnoj upotrebi od Kanaanitskog perioda, sve do današnjih dana, i osigurala je Jaffi status glavnog grada na istočnim obalama Mediterana, odnosno zapadnih vrata cijelom području današnjeg bliskog istoka. Luka je doslovno tisućama godina služila ribarima, moreplovcima, trgovcima, hodočasnicima, osvajačima i izbjeglicama, koji su dolazili i prolazili kroz nju…

Ovaj projekt je vrlo značajan za Marinetek, ne zbog svoje veličine, već upravo zbog jedinstvenosti lokacije i samog projekta, gdje je Marinetek sa svojim partnerima pokazao najkvalitetnije rješenje. Samim projektom Izrael će postati šesnaesta zemlja u kojoj će biti instalirani Marinetek pontoni “Made in Šibenik, Hrvatska

NOVOSTI
PONTONSKI ELEMENTI
Bill-Green
The finished product is a tribute to all concerned...and it is a great point of reference for Marinetek.
Bill Green
Technical & Projects Director
Camper & Nicholsons Marinas Ltd
doris-perucic
For many years ACI Club has reliable partner in MARINETEK NCP and their „know-how“ – „float-how“ approach is always assurance to have the best solutions, technology and quality possible.
Doris Peručić
Member of the board – CEO
ACI d.d.
Sven-Delić-1024x682
Marinetek NCP delivered in extremely short term of 4 months 4 new pontoons to marina Agana that offer safety, stability and commodity to our clients. We are utterly satisfied with their services, competence and efficiency.
Sven Delić
Član uprave
JAHTING SPORT AGANA d.o.o
goran-raznjevic-2
U Marinetek NCP dobili smo prije svega partnera uz čiju će podršku, znanje i iskustvo Marina Kornati i Ilirija d.d. nadalje ostati jedna od tri vodeće nautičke luke na Jadranu, ali dodatno obogaćena i modernizirana implementacijom najboljih postojećih tehničkih rješenja.
Goran Ražnjević
Predsjednik uprave
Ilirija d.d.

TREBATE POMOĆ?

Obratite nam se s povjerenjem.

Skip to content