Skip to content

Marina Lazure

Hotel i marina Lazure nalazi se u Meljinama, oko 2 km istočno od Herceg Novog, odakle se pruža izuzetan pogled na ulaz u Bokokotorski zaljev. Kompanija Imperio Holding Ltd, iza koje stoje ruski investitori, preuzeli su zadatak rekonstrukcije starog Lazareta – zgrade srednjovjekovne pomorske karantene, te uređenja malog komunalnog pristaništa ispred Lazareta. Tijekom razvoja projekta, investitor je svakako sačuvao izvorni izgled i arhitekturu ovog izuzetnog povijesnog kompleksa, te ga unaprijedio u izuzetan ugostiteljski objekt najviše kategorije. Mala lučica i lukobran, zaštićeni su spomenici kulture i sačuvani su u izvornom obliku, a oko same lučiće investitor je oformio novu marinu sa 220 vezova zaštićenu novim kamenim lukobranom. Usuglašavanje sa zahtjevima restauratora i pomorskog dobra, te zahtjevnost gradnje samog lukobrana odužili su dovršetak marine gotovo do konca 2019, a punu funkciju marina ima početkom 2020. godine.

Tijekom razvoja projekta, Marinetek je u nekoliko faza pratio izmjene samog projekta, te isporučio ukupno 33 Heavy Duty pontona, širina 2,7 m, 3 m i 4 m, za formiranje 7 unutrašnjih gatova, te 4 valobranska elementa širine 5 metara za dodatnu zaštitu ulaza u akvatorij marine. Unutrašnji gatovi su sidreni lancima, a vanjski gat širine 4 metra predviđen za najveća plovila duljine do 30 metara, kao i plutajući valobran su sidreni Seaflex elementima. Za sidrenje jahti predviđen je standardni četverovez.

lazaret-750x450lazaret-750x450
Lazure2Lazure2
LazureLazure

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Naziv projekta:
Marina Lazure
Lokacija:
Crna Gora
Investitor:
Imperio Holdings Limited
Radovi:
Gradnja i instalacija plutajućih pontona
Budget:
8.2 MKn
Godina dovršenja:
Početak projekta – 1. faza 2014, završetak 2. faze 2019. godine.
Proizvodi:
Marinetek plutajući pontoni M2700HD, M4300HD, M3300HD, valobrani M5316BRK

U blizini kompleksa Lazure grade se izuzetno veliki turistički resorti Porto Montenegro u Tivtu i Portonovi u Kumboru, koji svojom veličinom i luksuzom znatno nadmašuju Lazure. Međutim, izuzetno lijepo obnovljen i uređen kompleks srednjevjekovnog Lazareta sa atraktivnim wellness centrom i bazenima, te atraktivnom, gotovo boutique marinom, zasigurno će naći svoje stalne korisnike i mjesto na novoj nautičkoj karti Crne Gore.

„Valobran u suštini je mala planina, čija većina je pod vodom. Širina našeg mula na dnu je oko 45 metara, a dubina u ovom dijelu akvatorija je od 8 do 13 metara. Dno prekriva izuzetno debeo sloj mulja, tako da su izvršeni vrlo zahtjevni i komplicirani radovi. Na sličan način je građen i lukobran – mulo na Škveru, koji je jedna od najvećih atrakcija Herceg Novog. Nadam se da će i naša luka-marina, vremenom to postati“ – Ana Martynova, direktorica Imperio Holdinga.

NOVOSTI
PONTONSKI ELEMENTI
Bill-Green
The finished product is a tribute to all concerned...and it is a great point of reference for Marinetek.
Bill Green
Technical & Projects Director
Camper & Nicholsons Marinas Ltd
doris-perucic
For many years ACI Club has reliable partner in MARINETEK NCP and their „know-how“ – „float-how“ approach is always assurance to have the best solutions, technology and quality possible.
Doris Peručić
Member of the board – CEO
ACI d.d.
Sven-Delić-1024x682
Marinetek NCP delivered in extremely short term of 4 months 4 new pontoons to marina Agana that offer safety, stability and commodity to our clients. We are utterly satisfied with their services, competence and efficiency.
Sven Delić
Član uprave
JAHTING SPORT AGANA d.o.o
goran-raznjevic-2
U Marinetek NCP dobili smo prije svega partnera uz čiju će podršku, znanje i iskustvo Marina Kornati i Ilirija d.d. nadalje ostati jedna od tri vodeće nautičke luke na Jadranu, ali dodatno obogaćena i modernizirana implementacijom najboljih postojećih tehničkih rješenja.
Goran Ražnjević
Predsjednik uprave
Ilirija d.d.

TREBATE POMOĆ?

Obratite nam se s povjerenjem.

Skip to content