Skip to content

Luka Kraljevica, izgradnja prvog dijela marine

Početkom studenog, završena je instalacija prvog dijela nove marine PortoRe u Kraljevici.

Ta nova nautička luka nalazi se te gotovo ispod samog dvorca Frankopan pa će po završenoj obnovi to svakako postati prekrasan krajolik. Nakon zatvaranja brodogradilišta prije dvije godine, Kraljevica započinje sa novim načinom razvoja, odnosno turizam postaje glavna djelatnost na tom području, a smatra se kako će upravo nautički turizam biti glavni pokretač razvoja.
Marina može smjestiti cca 40 plovila do 15 metara, i 3 veće jahte do 35 metara. Većina priveza nalazi se na fiksnom gatu uz obalu, a pomorski dio je zaštićen sa ukupno 6 Marinetek-ovih M4320BRK valobranskih elemenata. Obzirom na dubinu (preko 25 metara), te izloženosti područja jakom vjetru i velikim valovima, koristio se Seaflex sidreni sustav za pontone i klasični mediteranski mooring sustav za plovila. Vrlo zahtjevne radove instalacija sidrenih sustava obavljala je tvrtka RC Neptun dok su ormarići na pontonima, sa mogućnošću mjerenja potrošnje struje i vode, djelo zadarske tvrtke, Marex elektrostroj.
Marina PortoRe prva je marina u novom lancu koji je planiran na području sjevernog Jadrana, a koji će se graditi od strane investitora tvrtke SkyDeal Marin. Izgradnja novih marina u Dobri i Bakarcu trebala bi započeti prije Božića, s ciljem da budu spremne za nadolazeću ljetnu sezonu.

AKTUALNI PROJEKTI
PONTONSKI ELEMENTI
Bill-Green
The finished product is a tribute to all concerned...and it is a great point of reference for Marinetek.
Bill Green
Technical & Projects Director
Camper & Nicholsons Marinas Ltd
doris-perucic
For many years ACI Club has reliable partner in MARINETEK NCP and their „know-how“ – „float-how“ approach is always assurance to have the best solutions, technology and quality possible.
Doris Peručić
Member of the board – CEO
ACI d.d.
Sven-Delić-1024x682
Marinetek NCP delivered in extremely short term of 4 months 4 new pontoons to marina Agana that offer safety, stability and commodity to our clients. We are utterly satisfied with their services, competence and efficiency.
Sven Delić
Član uprave
JAHTING SPORT AGANA d.o.o
goran-raznjevic-2
U Marinetek NCP dobili smo prije svega partnera uz čiju će podršku, znanje i iskustvo Marina Kornati i Ilirija d.d. nadalje ostati jedna od tri vodeće nautičke luke na Jadranu, ali dodatno obogaćena i modernizirana implementacijom najboljih postojećih tehničkih rješenja.
Goran Ražnjević
Predsjednik uprave
Ilirija d.d.

TREBATE POMOĆ?

Obratite nam se s povjerenjem.

Skip to content