Skip to content

Marinetek NCP proizveo 1000-ti ponton

Nakon nešto više od 10 godina postojanja, u proizvodnom pogonu Marinetek NCP-a proizveden je 1000-ti ponton. Namijenjen za marinu Portonovi u Crnoj Gori, širok 5 metara, dugačak 16 te 1,8 m visok to je ujedno i naš najveći dosad izrađeni valobranski ponton.

Naš „prvijenac“ bio je Heavy Duty ponton tipa M3315HDS, proizveden 01.ožujka 2006 godine. U vrijeme samog osnivanja tvrtke i pokretanja proizvodnih procesa radilo se otprilike 12 pontona mjesečno a godine usavršavanja, kako procesa proizvodnje tako i samih radnika, rezultirale su time da je danas ta brojka gotovo za 50% veća.

Zanimljivo je da se u prvih par mjeseci, u proizvodnim procesima koristilo gotovo 95% robe iz Finske odnosno samo je beton, kao ulazni materijal, bio hrvatski proizvod. Danas je situacija obrnuta, tako da u pontone i valobrane ugrađujemo jedino domaće materijale: od betona, željeza, stiropora, raznih cijevi tj. koristimo svega 3-4% robe iz uvoza pa možemo reći da je taj nekadašnji „finski ponton“, danas praktično hrvatski proizvod.

ponton-izlazi-iz-proizvodnjeponton-izlazi-iz-proizvodnje
Prvi-ponton-u-MARINETEK-NCP-027Prvi-ponton-u-MARINETEK-NCP-027
Prvi-ponton-u-MARINETEK-NCP-092Prvi-ponton-u-MARINETEK-NCP-092
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
AKTUALNI PROJEKTI
PONTONSKI ELEMENTI
Bill-Green
The finished product is a tribute to all concerned...and it is a great point of reference for Marinetek.
Bill Green
Technical & Projects Director
Camper & Nicholsons Marinas Ltd
doris-perucic
For many years ACI Club has reliable partner in MARINETEK NCP and their „know-how“ – „float-how“ approach is always assurance to have the best solutions, technology and quality possible.
Doris Peručić
Member of the board – CEO
ACI d.d.
Sven-Delić-1024x682
Marinetek NCP delivered in extremely short term of 4 months 4 new pontoons to marina Agana that offer safety, stability and commodity to our clients. We are utterly satisfied with their services, competence and efficiency.
Sven Delić
Član uprave
JAHTING SPORT AGANA d.o.o
goran-raznjevic-2
U Marinetek NCP dobili smo prije svega partnera uz čiju će podršku, znanje i iskustvo Marina Kornati i Ilirija d.d. nadalje ostati jedna od tri vodeće nautičke luke na Jadranu, ali dodatno obogaćena i modernizirana implementacijom najboljih postojećih tehničkih rješenja.
Goran Ražnjević
Predsjednik uprave
Ilirija d.d.

TREBATE POMOĆ?

Obratite nam se s povjerenjem.

Skip to content