Skip to content

Marinetekovi pontoni uskoro u luci nautičkog turizma Sv. Katarina

Izgradnja nautičko–turističkog kompleksa Sveta Katarina – Monumenti predviđen je u sklopu programa Brijuni Rivijera, kao projekt posebnog značaja za Republiku Hrvatsku, Istarsku županiju i Grad Pulu. Cijeli projekt je podijeljen u tri faze – izgradnja luke nautičkog turizma Sv. Katarina, izgradnja suhe i servisne marine te hotelskog kompleksa. Ovo je svakako povijesni trenutak za razvoj grada i valorizaciju jedne atraktivne turističke lokacije koja će sasvim sigurno podići turizam u Puli na jedan viši nivo.
Za projekt uređenja dviju luka nautičkog turizma Kermas Istri dodijeljena je koncesija za korištenje prostora dijela pomorskog dobra na području nekadašnjeg vojnog kompleksa. Temeljem nedavno sklopljenog ugovora sa Kermas Istrom kao investitorom, Marinetek je kao glavni izvođač radova odgovoran za dobavu i montažu plutajućih gatova sa svim sastavnim elementima, sidrenim sustavom gatova i plovila, opremom i svom potrebnom dokumentacijom.
Prvom fazom projekta, koja obuhvaća područje otoka Sveta Katarina te maritimni dio sjeverno od otoka, osigurat će se 400 vezova u moru. Sukladno strogim naputcima nadležnog konzervatorskog odjela da se u što manjoj mjeri zadire u postojeću obalu – projektantska kuća COIN Inženjering iz Pule predvidjela je projektno rješenje marine korištenjem plutajućih gatova, čime obala u potpunosti ostaje u izvornom obliku. U cilju omogućavanja priveza plovila duljine do 80 m prvi put u Hrvatskoj predviđena je instalacija Superyacht pontonskih elemenata, kakve je Marinetek već instalirao u marini Port Hercule u Monte Carlu i marini Portonovi u Crnoj Gori.
Radovi na izvođenju prvog dijela prve faze, koja obuhvaća gradnju Marinetek Heavy Duty i Premier pontonskih elemenata, te instalaciju plutajučih gatova A1 – A4 sa ukupno 276 vezova za plovila do 30 metara duljine i priveznim mjestima uz obalu Sv Katarine počinju odmah, sa planiranim dovršetkom do kraja kalendarske 2020 godine.

AKTUALNI PROJEKTI
PONTONSKI ELEMENTI
Bill-Green
The finished product is a tribute to all concerned...and it is a great point of reference for Marinetek.
Bill Green
Technical & Projects Director
Camper & Nicholsons Marinas Ltd
doris-perucic
For many years ACI Club has reliable partner in MARINETEK NCP and their „know-how“ – „float-how“ approach is always assurance to have the best solutions, technology and quality possible.
Doris Peručić
Member of the board – CEO
ACI d.d.
Sven-Delić-1024x682
Marinetek NCP delivered in extremely short term of 4 months 4 new pontoons to marina Agana that offer safety, stability and commodity to our clients. We are utterly satisfied with their services, competence and efficiency.
Sven Delić
Član uprave
JAHTING SPORT AGANA d.o.o
goran-raznjevic-2
U Marinetek NCP dobili smo prije svega partnera uz čiju će podršku, znanje i iskustvo Marina Kornati i Ilirija d.d. nadalje ostati jedna od tri vodeće nautičke luke na Jadranu, ali dodatno obogaćena i modernizirana implementacijom najboljih postojećih tehničkih rješenja.
Goran Ražnjević
Predsjednik uprave
Ilirija d.d.

TREBATE POMOĆ?

Obratite nam se s povjerenjem.

Skip to content