Skip to content

Marineteku je povjerena izgradnja komunalne lučice u dubrovačkoj županiji

Ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić i direktor šibenske tvrtke Marinetek NCP Boris Miškić potpisali su u četvrtak, 4. svibnja u Palači Ranjina Ugovor o izvođenju radova na izradi i montaži pontona u komunalnoj lučici Batala, u vrijednosti od oko 8,45 milijuna kuna.

Ugovoru je prethodilo ishođenje lokacijske i građevinske dozvole, kao i Studije utjecaja na okoliš, te javna nabava koja je konačno završila odabirom Marinetek NCP-a kao izvođača,.

Prvi preduvjet za izradu projekta je bilo donošenje urbanističkog plana uređenja gruškog akvatorija gdje se cjelokupni prostor doveo u svrhu koja je planirana samim planom, a to je korištenje obale u svrhu komunalnih vezova, ali i turističke luke od dvorca Sorkočević prema Fakultetu gdje je nakon izgradnje Lapadske obale predviđen obalni zid s vezovima za turističke brodice i operativnim dijelom. U svakom slučaju, komunalna lučica Batala imat će pet plutajućih gatova i jedan plutajući valobran gdje će se smjestiti plovila naših sugrađana koji imaju ugovor s ŽLUD. – rekao je Dadić.

Gradnjom ove komunalne luke Županijska lučka Uprava Dubrovačno neretvanske županije zadovoliti će potrebe za privezom preko 500 brodica lokalnog stanovništva. Predviđeno je da se radovi u akvatoriju maksimalno prilagode postojećim uvjetima, odnosno opterečenosti tog dijela luke u turističkoj sezoni. Mi ćemo gatove do konačne faze gotovosti pripremati u moru ispred naše tvornice u Šibeniku i dopremati ih jednog po jednog tegljenjem, tako da ćemo na licu mjesta zauzimati najmanji mogući vremenski period. Za svaki pojedini gat trebat će nam nekoliko dana instalacije, radit će se bez buke, bez velikih građevinskih radova, rekao je Miškić naglasivši kako će komunalna lučica Batala sigurno biti jedna od najmodernijih i najvećih lučica prilagođenih domaćem stanovništvu na hrvatskoj obali.

U konačnici Marinetek NCP će isporučiti i instalirati 4 valobranska i 39 Heavy Duty pontonska elementa. Na valobranskom i 5 unutrašnja plutajuća gata ukupne duljine 601 metar, svoj vez će dobiti oko 500 brodica. Za sidrenje gatova koristiti će se elastični sidreni elementi švedskog proizvođača Seaflex, kakve je Marinetek već koristio u više nautičkih luka na našem dijelu Jadrana, Cipru, Monaku i Crnoj Gori.

AKTUALNI PROJEKTI
PONTONSKI ELEMENTI
Bill-Green
The finished product is a tribute to all concerned...and it is a great point of reference for Marinetek.
Bill Green
Technical & Projects Director
Camper & Nicholsons Marinas Ltd
doris-perucic
For many years ACI Club has reliable partner in MARINETEK NCP and their „know-how“ – „float-how“ approach is always assurance to have the best solutions, technology and quality possible.
Doris Peručić
Member of the board – CEO
ACI d.d.
Sven-Delić-1024x682
Marinetek NCP delivered in extremely short term of 4 months 4 new pontoons to marina Agana that offer safety, stability and commodity to our clients. We are utterly satisfied with their services, competence and efficiency.
Sven Delić
Član uprave
JAHTING SPORT AGANA d.o.o
goran-raznjevic-2
U Marinetek NCP dobili smo prije svega partnera uz čiju će podršku, znanje i iskustvo Marina Kornati i Ilirija d.d. nadalje ostati jedna od tri vodeće nautičke luke na Jadranu, ali dodatno obogaćena i modernizirana implementacijom najboljih postojećih tehničkih rješenja.
Goran Ražnjević
Predsjednik uprave
Ilirija d.d.

TREBATE POMOĆ?

Obratite nam se s povjerenjem.

Skip to content