Skip to content

Megavalobrani od 90 tona za Marinu Drage

Godine 2018. isporučeni su pontonski valobranski elementi za luku Saguenay, u dalekom Quebecu u Kanadi.

Najveći standardni valobranski elementi dizajnirani su gotovo dvije godine prije same gradnje i isporuke i to zajedničkim radom Marinetek ureda u Šibeniku i Helsinkiju nakon čega su testirani u institutima u Hrvatskoj i Finskoj. Nakon 4 godine, upravo je započela gradnja novih ‘megavalobrana‘ ovaj put za hrvatsko tržište. Elementi širine 6 metara, dugi 20 metara i ukupne visine 2,4 metra teže gotovo 90 tona i dizajnirani su za zaštitu akvatorija u lukama i marina od valova značajne visine do oko 1,5 metar. Samo galvanizirani čelični elementi i ojačanja teški su gotovo 6 tona. Čak 14 novih betonskih elemenata isporučit će se i instalirati u novoj Marini Drage do studenog 2022. i to za otprilike trećinu cijene standardnog fiksnog valobrana.

mega_valobranmega_valobran
mega_valobran2mega_valobran2
mega_valobran3mega_valobran3
AKTUALNI PROJEKTI
PONTONSKI ELEMENTI
Bill-Green
The finished product is a tribute to all concerned...and it is a great point of reference for Marinetek.
Bill Green
Technical & Projects Director
Camper & Nicholsons Marinas Ltd
doris-perucic
For many years ACI Club has reliable partner in MARINETEK NCP and their „know-how“ – „float-how“ approach is always assurance to have the best solutions, technology and quality possible.
Doris Peručić
Member of the board – CEO
ACI d.d.
Sven-Delić-1024x682
Marinetek NCP delivered in extremely short term of 4 months 4 new pontoons to marina Agana that offer safety, stability and commodity to our clients. We are utterly satisfied with their services, competence and efficiency.
Sven Delić
Član uprave
JAHTING SPORT AGANA d.o.o
goran-raznjevic-2
U Marinetek NCP dobili smo prije svega partnera uz čiju će podršku, znanje i iskustvo Marina Kornati i Ilirija d.d. nadalje ostati jedna od tri vodeće nautičke luke na Jadranu, ali dodatno obogaćena i modernizirana implementacijom najboljih postojećih tehničkih rješenja.
Goran Ražnjević
Predsjednik uprave
Ilirija d.d.

TREBATE POMOĆ?

Obratite nam se s povjerenjem.

Skip to content