Skip to content

Otvorena najnovija marina na Jadranu – ACI marina “VELJKO BARBIERI”

Nadomak Dubrovnika, u mjestu Slano otvorena je najnovija marina nazvana u čast idejnog tvorca lanca ACI marina Veljka Barbieria. Danas je Slano turističko mjesto s lijepim plažama naokolo čitave uvale, koje je i dalje sačuvalo mir i ugođaj Dubrovačkog primorja. Obzirom da je ovaj dio Jadrana nautičarima izuzetno atraktivan, nema sumnje da će i ACI marina Slano, koja je od Dubrovnika udaljena svega 37 kilometara, od prvog dana biti popunjena do zadnjeg veza.

Riječ je o kapitalnom projektu vrijednom oko 60 milijuna kuna kojeg ACI realizira nakon više od dva desetljeća, odnosno ACI je upravo u Slanom izgradio svoju prvu marinu nakon čak 26 godina. Nova marina je 22. po redu marina u ovom mega nautičkom sustavu.

ACI-Slano-final-adjustmentsACI-Slano-final-adjustments
DJI_0031DJI_0031
DJI_0043DJI_0043

Za partnera u ovom projektu, investitor se odlučio za već provjerenu kombinaciju – Pomgrad inženjering koji je gradio obalu i objekte, dok su radovi na izgradnji i instalaciji morskog dijela pripali Marinetek NCP-u u suradnji sa tvrtkom Hidroinženjering iz Rijeke. Danas, po završetku svih radova, ACI marina Slano zauzima površinu od gotovo 67.000 četvornih metara, a može primiti 200 plovila duljine između 8 i 20 metara. Za prihvat tolikog broja plovila Marinetek NCP je izgradio 688 metara gatova i valobrana.
Marinetek je u zadanom vremenskom roku izvršio proizvodnju i isporuku ukupno 9 Heavy Duty pontona, 20 All Concrete pontona , te 16 valobrana koji su formirani u 5 gatova. Osim izrade spomenutih elemenata, Marinetek je sa svojim podizvođačima, Marex elektrostroj Zadar i Elektrolux građenje iz Šibenika, izveo i i kompletnu infrastrukturu morskog dijela marine. Riječ je o radovima koji obuhvaćaju elektroinstalacijsku mrežu sa energetskim ormarićima na gatovima, vodovodnu i hidrantsku mrežu sa hidrantskim ormarićima i opremom, te gazište koje je obloženo egzotičnim drvom, radovi ukupne vrijednosti više od 16M kn.

AKTUALNI PROJEKTI
PONTONSKI ELEMENTI
Bill-Green
The finished product is a tribute to all concerned...and it is a great point of reference for Marinetek.
Bill Green
Technical & Projects Director
Camper & Nicholsons Marinas Ltd
doris-perucic
For many years ACI Club has reliable partner in MARINETEK NCP and their „know-how“ – „float-how“ approach is always assurance to have the best solutions, technology and quality possible.
Doris Peručić
Member of the board – CEO
ACI d.d.
Sven-Delić-1024x682
Marinetek NCP delivered in extremely short term of 4 months 4 new pontoons to marina Agana that offer safety, stability and commodity to our clients. We are utterly satisfied with their services, competence and efficiency.
Sven Delić
Član uprave
JAHTING SPORT AGANA d.o.o
goran-raznjevic-2
U Marinetek NCP dobili smo prije svega partnera uz čiju će podršku, znanje i iskustvo Marina Kornati i Ilirija d.d. nadalje ostati jedna od tri vodeće nautičke luke na Jadranu, ali dodatno obogaćena i modernizirana implementacijom najboljih postojećih tehničkih rješenja.
Goran Ražnjević
Predsjednik uprave
Ilirija d.d.

TREBATE POMOĆ?

Obratite nam se s povjerenjem.

Skip to content