Skip to content

Limassol, Cipar

Tijekom 2013 godine biti će dovršen jedan od najkompleksnijih i najluksuznijih resorta na istočnom Mediteranu, Marina Limassol na Cipru. Riječ je o golemom luksuznom turističkom resortu s restoranima, hotelima i apartmanima, koji okružuju marinu sa oko 650 vezova. Oko 1000 smještajnih jedinica, vrijednih oko 800 mil eura, gradi se pokraj stare gradske luke na jednoj od najljepših obala na Cipru. Investitori su ciparski poduzetnici, a izgradnju vodi kompanija ‘Cybarco‘ specijalizirana za gradnju velikih lučkih postrojenja, kao i gradnju zračnih luka.

limassol-gotova-instalacija-pontonalimassol-gotova-instalacija-pontona
limassol-01limassol-01
limassol-002limassol-002
limassol-003limassol-003
limassol-004limassol-004

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Naziv projekta:
Marina Limassol
Lokacija:
Cipar, Limassol
Investitor:
Limassol Marina Ltd, grupa ciparskih investitora
Kapacitet marine:
650 vezova, za jahte do 115 metara duljine
Radovi:
Gradnja modificiranih Premier pontona sa kanalima, izrada pristupnih mostova, prihvat i instalacija 12 gatova sa sidrenim sustavima gatova i plovila na licu mjesta
Budget:
1.400.000 €
Godina dovršenja:
2013.
Proizvodi:
Premier pontoni M3000PEC, M2400PEC, aluminijski pristupni mostovi i oprema; Seaflex sidreni elementi
Posebnost:
Pontoni sa otvorenim kanalima, instalacija na licu mjesta 2500 km od sjedišta tvrtke, sa kvalitenim mobilnim timom za instalacije

Za projektiranje, nadzor i vođenje marine nakon izgradnje zadužena je svjetski poznata tvrtka ‘Camper & Nicholson Marinas‘, jedan od najstarijih i najpriznatijih developera za projekte marina u Svijetu. Temeljem višegodišnje uspješne suradnje, C&N Marinas je gradnju pontona, dobavu opreme i instalaciju na licu mjesta povjerio Marineteku, odnosno Marinetek NCP-u.

Za formiranje 12 plutajučih gatova korišteni su dodatno modificirani standardni Marinetek Premier pontoni, širine 2,5 i 3 metra. Umjesto standardnih ugrađenih cijevi za smještaj instalacija, korišteni su instalacijski kanali postavljeni na hodne površine pontonskih elemenata, koji će znatno olakšati samo održavanje instalacijske mreže.

Za opskrbu jahti vodom i električnom energijom, instalirani su servisni ormarići Rolec UK. Projekat sidrenih sustava gatova i plovila izradio je projektni ured C&N Marinas, a za sidrenje gatova predviđeni su Seaflex sidreni sustavi. Za privez jahti predviđen je standardni četverovez, odnosno ‘Med mooring system’.

Za pristup na gatove posebno su projektirani pristupni mostovi, sa nosivim okvirom od specijalnog aluminija, i gazištem od visoko kvalitetnog tvrdog afričkog drveta, sa ciljem da omoguće pristup ‘golf car’ vozila na gatove. C&N Marinas su predvidjeli poseban sistem instalacije mostova, te je sama instalacija i mostova i gatova morala biti izvedena izuzetno precizno kako bi se izbjegla veća lateralna pomicanja. Uz mostove, na početku gatova, instalirani su dodatni plovci – platforme, za prihvat posebnih transformatora za galvansko odvajanje strujnih krugova svakog gata posebno.

50 posebno dizajniranih pontona ukrcani su u siječnju 2013 u šibenskoj luci na specijalni brod sa vlastitim dizalicama, te otpremljeni na lokaciju marine u Limassolu gdje su pontoni sa opremom direktno spušteni u more. Tamo ih je prihvatila Marinetekova ekipa za podmorske radove i instalacije na terenu, ronilački centar Neptun iz Šibenika. Montaža i sidrenje gatova, te kompletna instalacija bitvi, mostova, i druge opreme, dovršena je u predviđenom roku, bez ozlijeda i oštečenja, te bez ikakvih primjedbi.

NOVOSTI
PONTONSKI ELEMENTI
Bill-Green
The finished product is a tribute to all concerned...and it is a great point of reference for Marinetek.
Bill Green
Technical & Projects Director
Camper & Nicholsons Marinas Ltd
doris-perucic
For many years ACI Club has reliable partner in MARINETEK NCP and their „know-how“ – „float-how“ approach is always assurance to have the best solutions, technology and quality possible.
Doris Peručić
Member of the board – CEO
ACI d.d.
Sven-Delić-1024x682
Marinetek NCP delivered in extremely short term of 4 months 4 new pontoons to marina Agana that offer safety, stability and commodity to our clients. We are utterly satisfied with their services, competence and efficiency.
Sven Delić
Član uprave
JAHTING SPORT AGANA d.o.o
goran-raznjevic-2
U Marinetek NCP dobili smo prije svega partnera uz čiju će podršku, znanje i iskustvo Marina Kornati i Ilirija d.d. nadalje ostati jedna od tri vodeće nautičke luke na Jadranu, ali dodatno obogaćena i modernizirana implementacijom najboljih postojećih tehničkih rješenja.
Goran Ražnjević
Predsjednik uprave
Ilirija d.d.

TREBATE POMOĆ?

Obratite nam se s povjerenjem.

Skip to content