Skip to content

Marina Portonovi, Crna Gora

Marina Portonovi se nalazi u Kumboru pokraj Herceg Novog, i dio je Portonovi Resort-a koje slovi kao trenutno jedno od najvećih nautičkih destinacija na Mediteranu. Pored marine, gradi se 275 luksuznih domova kao i One&Only hotel najviše kategorije. Obzirom da će po završetku svih radova Portonovi biti jedinstven i luksuzni turistički kompleks, Marinetek je za gradnju marine ponudio širok raspon vlastitih tehničkih rješenja kako bi se korisnicima usluga marine pružila najkvalitetnija moguća usluga.

Crna Gora je uzbudljiva destinacija koja tokom čitave godine nudi bezbroj otkrića. Zahvaljujući svojim prekrasnim prirodnim ljepotama i povijesnim znamenitostima, ali i vrlo prihvatljivoj poreznoj politici, posljednjih godina postaje nezaobilazna destinacija za razvoj prvoklasnih turističkih resorta. Portonovi se nalazi na uistinu zavidnom položaju između planine i mora, pokraj predivnog srednjevjekovnog grada Herceg Novi, na manje od sata vožnje automobilom od međunarodnih zračnih luka u Dubrovniku (33km) i Tivtu (18km).

marina-portanovi-8marina-portanovi-8
marina-portanovi-9marina-portanovi-9
marina-portanovi-10marina-portanovi-10
marina-portanovi-11marina-portanovi-11
marina-portanovi-12marina-portanovi-12
portonovi_view_01portonovi_view_01
portonovi_view_04portonovi_view_04
marina-portanovi-3marina-portanovi-3
marina-portanovi-4marina-portanovi-4
marina-portanovi-5marina-portanovi-5
marina-portanovi-6marina-portanovi-6
marina-portanovi-7marina-portanovi-7
portonovi_view_02portonovi_view_02
portonovi_view_03portonovi_view_03
Marinetekov-ponton-sa-ugrađenim-sepratorom-za-pročišćavanje-vodeMarinetekov-ponton-sa-ugrađenim-sepratorom-za-pročišćavanje-vode

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Naziv projekta:
Marina Portonovi
Lokacija:
Kumbor, Crna Gora
Investitor:
Azmont Investment
Kapacitet marine:
238 veza za jahte dužine od od 7 do 70 metara
Radovi:
Gradnja, doprema i instalacija novih gatova sa sidrenim sustavima gatova i plovila, te kompletnom instalacijom
Budget:
Godina dovršenja:
2017.
Proizvodi:
više tipova standardnih Marinetek pontonskih elemenata, od najvećih Super Yacht pontona širine 4 metra i mase do 45 tona, do najnovijih All Concrete Heavy Duty pontona širine 2,5 metra
Posebnost:
Veliki raspon različitih veličina plovila; cjelokupni akvatorij marine zaštićen je čvrstim valobranima na betonskim pilotima, ispred ulaza je postavljen 180 metara dugi plutajući valobran sastavljen od Marinetek valobranskih elemenata tip M5300BRK, širine 5 metara; Marinetekov ponton sa ugrađenim separatorom za pročišćavanje vode

Marina Portonovi je dizajnirana od strane “Marina Projects-a”, specijalizirane međunarodne konzultantske tvrtke koja pruža sve aspekte usluga u dizajniranju marine, sa sjedištem u svjetskom pomorskom centru u Portsmouthu. Planirano je da marina bude u upotrebi tijekom cijele godine, kako za jahte i super jahte u vlasništvu korisnika vila i apartmana u samom resortu, tako i one jahte i super jahte tijekom kraćeg posjeta na njihovim krstarenjima. Marina broji ukupno 238 veza za jahte dužine od od 7 do 70 metara, unutar zatvorenog bazena, s mogućnošću prihvata jahti duljine do 120 metara duljine na vanjskom lukobranu.

Veliki raspon različitih veličina plovila, dodatni su zahtjevi na koje smo trebali odgovoriti, a obzirom na naše dugogodišnje iskustvo u preko 60 sličnih projekata u Hrvatskoj i više od 30 na cijelom Sredozemnom moru, to za nas nije bio veliki problem.

Većina jahti ima vez uz plutajuće pontonske gatove. Za plovila do duljine od 15 metara osiguran je vez uz Marinetek fingere, dok je za veće jahte predviđen standardni „mediteranski četverovez“. Za gradnju pontonskih gatova korišteno je više tipova standardnih Marinetek pontonskih elemenata, od najvećih Super Yacht pontona širine 4 metra i mase do 45 tona, do najnovijih All Concrete Heavy Duty pontona širine 2,5 metra. Svi pontonski elementi međusobno su spojeni polufleksibilnim spojnim setovima sa gumenim amortizerima i čeličnim vijcima, koji uz precizan dizajn gradnje samih elemenata osiguravaju dugi vijek trajanja uz praktično vrlo malo održavanje. Pontoni su pričvršćeni uz kopno sa tzv. wall guide-ovima.

NOVOSTI
PONTONSKI ELEMENTI
Bill-Green
The finished product is a tribute to all concerned...and it is a great point of reference for Marinetek.
Bill Green
Technical & Projects Director
Camper & Nicholsons Marinas Ltd
doris-perucic
For many years ACI Club has reliable partner in MARINETEK NCP and their „know-how“ – „float-how“ approach is always assurance to have the best solutions, technology and quality possible.
Doris Peručić
Member of the board – CEO
ACI d.d.
Sven-Delić-1024x682
Marinetek NCP delivered in extremely short term of 4 months 4 new pontoons to marina Agana that offer safety, stability and commodity to our clients. We are utterly satisfied with their services, competence and efficiency.
Sven Delić
Član uprave
JAHTING SPORT AGANA d.o.o
goran-raznjevic-2
U Marinetek NCP dobili smo prije svega partnera uz čiju će podršku, znanje i iskustvo Marina Kornati i Ilirija d.d. nadalje ostati jedna od tri vodeće nautičke luke na Jadranu, ali dodatno obogaćena i modernizirana implementacijom najboljih postojećih tehničkih rješenja.
Goran Ražnjević
Predsjednik uprave
Ilirija d.d.

TREBATE POMOĆ?

Obratite nam se s povjerenjem.

Skip to content