Skip to content

Završetak drugog dijela uređenja luke Bunarina

Uspješno je dovršena rekonstrukcija dijela još jedne komunalne lučice na hrvatskom Jadranu. Lučka uprava Pula je nakon preuzimanja upravljanja nad nautičkim dijelom bivše sportske lučice Bunarina, i njene višegodišnje stagnacije i propadanja, uspješno obnovila još jedan gat lučice, i tako omogućila siguran pristup i privez za 130 plovila lokalnog stanovništva, duljina od 6 do 18 metara.
U sklopu ovog projekta Marinetek je izvršio demontažu i uklanjanje starih i derutnih gatova na čeličnim nosačima te na njihovo mjesto instalirao 23 armiranobetonska pontonska elementa tipa 2400AC sa svom potrebnom opremom za privez. Pontonski elementi su usidreni lančanim vezama, a umjesto betonskih sidrenih blokova zbog vrste dna, plitkog mora na pojedinim mjestima, ali i bolje ekološke prihvatljivosti, korištena su betonska injektirana sidra velike nosivosti. Za sva plovila izveden je standardni četverovez. Pontonski gatovi opremljeni su i dostatnim brojem servisnih ormarića, odnosno izvedena je nova elektoenergetska i vodoopskrbna mreža. Tijekom same instalacije, Marinetek je prihvatio i izveo dodatna poboljšanja na zahtjev investitora.
Lučka uprava Pula, koja je rekonstrukciju gata financirala najvećim dijelom vlastitim sredstvima, ovim projektom nastavila je rekonstrukciju Bunarine, započetu još 2019 godine rekonstrukcijom gata A, a namjera je i daljnja rekonstrukcija ostalih gatova i unaprjeđenje sigurnosti i kvalitete vezova u samoj Lučici.

AKTUALNI PROJEKTI
PONTONSKI ELEMENTI
Bill-Green
The finished product is a tribute to all concerned...and it is a great point of reference for Marinetek.
Bill Green
Technical & Projects Director
Camper & Nicholsons Marinas Ltd
doris-perucic
For many years ACI Club has reliable partner in MARINETEK NCP and their „know-how“ – „float-how“ approach is always assurance to have the best solutions, technology and quality possible.
Doris Peručić
Member of the board – CEO
ACI d.d.
Sven-Delić-1024x682
Marinetek NCP delivered in extremely short term of 4 months 4 new pontoons to marina Agana that offer safety, stability and commodity to our clients. We are utterly satisfied with their services, competence and efficiency.
Sven Delić
Član uprave
JAHTING SPORT AGANA d.o.o
goran-raznjevic-2
U Marinetek NCP dobili smo prije svega partnera uz čiju će podršku, znanje i iskustvo Marina Kornati i Ilirija d.d. nadalje ostati jedna od tri vodeće nautičke luke na Jadranu, ali dodatno obogaćena i modernizirana implementacijom najboljih postojećih tehničkih rješenja.
Goran Ražnjević
Predsjednik uprave
Ilirija d.d.

TREBATE POMOĆ?

Obratite nam se s povjerenjem.

Skip to content